ua en ru

У Сєвєродонецьку виявили схованку сепаратистів з 20 т пороху та боєприпасами

Співробітники міліції Сєвєродонецька виявили у колишньому "штабі сепаратистів" тайник, в якому зберігалось близько 20 т пороху і партія артилерійських боєприпасів.

Співробітники міліції Сєвєродонецька виявили у колишньому "штабі сепаратистів" тайник, в якому зберігалось близько 20 т пороху і партія артилерійських боєприпасів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Сєвєродонецького МВ ГУМВС України у Луганській області

"Як виявилося, в житловому районі міста Сєвєродонецька, у приміщенні проектного інституту азотної промисловості і продуктів органічного синтезу "ГИАП", сепаратисти залишили схованку, коли тікали з міста Сєвєродонецька. Правоохоронці вилучили порох і боєприпаси з дотриманням всіх правил обережності. Знахідка виявилася дуже небезпечною. Адже в ній було майже три сотні ящиків з порохом, у кожному з яких по 80 кг, а також міні - арсенал з трьох десятків мінометних мін калібру 50 і 82 мм", - йдеться в повідомленні.

За висновком фахівців, знайдена партія вибухової речовини раніше знаходилася на Луганському патронному заводі, звідки була викрадена терористами в кінці травня цього року.

Як з'ясувалося, раніше, з травня по липень поточного року в приміщеннях проектного інституту, знаходився штаб сепаратистів.

В даний час за даним фактом, занесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань, що проводяться оперативно - слідчі дії.

Нагадаємо, раніше бойовики ЛНР захопили патронний завод в Луганську.