ua en ru

У Севастополі влада розпорядилася розформувати загони народного ополчення

У Севастополі влада розпорядилася розформувати загони народного ополчення.

У Севастополі влада розпорядилася розформувати загони народного ополчення. Відповідне розпорядження №35 про припинення функціонування загонів народного ополчення 25 березня підписав голова координаційної ради з організації Севастопольського міського управління по забезпеченню життєдіяльності міста Олексій Чалий, йдеться в повідомленні прес-служби ради.

"У зв'язку з входженням міста Севастополя до складу Російської Федерації як суб'єкта та встановленням державного кордону з Україною, визнати недоцільним подальше функціонування загонів народного ополчення. Загони народного ополчення розформувати", - йдеться в розпорядженні.

У повідомленні наголошується, що "тисячі жителів міста в критичний момент самоорганізувалися для захисту Севастополя: патрулювали вулиці, охороняли життєво важливі об'єкти міської інфраструктури, несли вахту на блок-постах. Тільки завдяки їх професіоналізму і пильності в день проведення референдуму у місті-герої була забезпечена повна безпека і не допущено жодної спроби зриву голосування екстремістськими діями".