ua en ru

У Севастополі влада планує викуповувати земельні ділянки на громадські потреби міста, - голова СМДА.

Голова Севастопольської міської державної адміністрації (СМДА) Валерій Саратов вважає, що, оскільки в Севастополі не залишилося вільної землі, і вона знаходиться у приватних структур, подальший розвиток може вимагати від міста викупу певних земельних ділянок для громадських потреб. Про це він заявив журналістам, повідомляє прес-служба СМДА.

"Місто серйозно обмежене з погляду виділення ділянок під інвестиційні проекти, тому поєднуватимемо інтереси приватних структур і Севастополя, який повинен бути готовий до того, що для подальшого його розвитку потрібно буде викуповувати землю", - заявив В.Саратов.

За його словами, часто власник не знає, що робити із землею, яку він придбав у приватне користування. "У зв'язку із цим керівництво міста ставитиме питання про викуп цієї землі, платити бюджетні гроші, виставляти свої інвестиційні проекти землі з метою продовження розвитку Севастополя, оскільки вільної землі в місті немає", - сказав голова СМДА.

Як приклад він навів ситуацію зі стадіоном, який планує побудувати "Українська академія банківської справи Нацбанку України".

"Банківська академія хоче будувати стадіон. Справа хороша. Треба дати землю. Її немає. Будівництво стадіону коштуватиме 70 млн грн. У нас таких грошей на будівництво немає. Треба шукати рішення", - пояснив В.Саратов.

"Деякі рішення щодо землі ухвалювалися адміністрацією і міською радою, але є рішення, які приймалися тільки адміністрацією. У зв'язку із цим ті, які незаконні, ми оскаржимо в суді, щодо інших знаходитимемо рішення, яке дасть можливість розвиватися місту", - попередив голова СМДА.

У свою чергу, голова Севастопольської міськради Юрій Дойніков заявив про можливість підвищення у 5-10 разів орендної плати за ті ділянки, які не освоєні в строк, "цільове призначення яких було визначене, а поки жодних рухів не відбувається".