ua en ru

У Севастополі знищили 500-кілограмову німецьку авіабомбу SD-500 часів Другої світової війни

У Севастополі фахівці ДержНС успішно підірвали 500-кілограмову німецьку авіабомбу SD-500 часів Другої світової війни. Після закінчення спецоперації доступ до всіх міських пляжів та прибережної території був відкритий, повідомили в прес-службі ДержНС України в Севастополі.

Сьогодні о 04:00 фахівці Управління ДержНС в Севастополі почали роботу з транспортування авіабомби SD-500. За допомогою понтонів водолази-сапери підняли вибухонебезпечний предмет з дна бухти, і на катері почали його буксирування з Карантинної бухти до місця підриву - район мису Товстий. Після успішного транспортування авіабомби до місця знищення, її опустили на глибину близько 10 м на відстані 300 м від берега. Після цього група водолазів-саперів приступила до закладки заряду і розміщенню підривної станції, яка розташовувалася на березі. Після завершення підготовчих заходів о 7:28 вибухонебезпечний предмет був знищений.

В операції зі знищення вибухонебезпечного предмету всього були задіяні більше 120 чоловік, 10 одиниць техніки, 4 плавзасоби.

Читайте також: В ході ремонту траси Київ-Чоп у Житомирській обл. було виявлено два снаряди часів ВВВ