ua en ru

У Сенаті США 15 січня пройдуть слухання з приводу України

У Сенаті США в наступну середу, 15 січня 2014 р., пройдуть слухання з приводу України. Про це йдеться у повідомленні на сайті Сенату США.

Головувати на слуханні буде сенатор Роберт Менендес.

Час початку слухань 14:00 за місцевим часом (21:00 за київським часом).

З засідання буде вестися пряма трансляція.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, на розгляд Сенату США внесена резолюція, в якій пропонується ввести візові обмеження і заморозити активи для осіб, відповідальних за насильство проти учасників мирних акцій в Україні.

Документ представлений сенаторами-демократами і республіканцями і закликає до "мирного і демократичного вирішення" політичної кризи, що дозволило б Україні стати активним членом європейського співтовариства".

У разі схвалення Сенатом питання про санкції, в тому числі - візові обмеження і заморожування активів для осіб, відповідальних за насильство проти мітингувальників повинні розглянути в Конгресі США.

Американський сенатор-демократ Крістофер Мерфі зі сцени на Майдані Незалежності в Києві заявив, що Сенат США підтримує Євромайдан.

А на цьому тижні посол США в Україні Джеффрі Пайетт у своєму Twitter написав, що Сенат США прийняв резолюцію про підтримку українського народу та його права на незалежне і демократичне майбутнє.

У той же час, міністр закордонних справ України Леонід Кожара закликав Пайетта до об'єктивності в оцінці внутрішніх процесів в Україні. Обговорюючи політичну ситуацію в Україні Кожара підкреслив важливість для іноземних партнерів нашої держави залишатися об'єктивними й неупередженими в оцінках внутрішніх процесів і утриматися від підтримки протиправних дій.