ua en ru

В.Семіноженко лобіював інтереси іноземних корпорацій по дублюванню фільмів, - В.Колесніченко

Екс-віце-прем'єр-міністр Володимир Семіноженко лобіював інтереси іноземних корпорацій по дублюванню фільмів. Про це на брифінгу заявив народний депутат Вадим Колесніченко, коментуючи сьогоднішнє звільнення В.Семіноженко, передає кореспондент РБК-Україна.

В.Колесніченко підкреслив, що це було однією з основних причин звільнення віце-прем'єр-міністра. "Безпрецедентний, звичайно, випадок, коли проблема під назвою дублювання фільмів в Україні вийшла за межі розуму. Неодноразово зверталися і групи депутатів і дистриб'ютори, було створено декілька робочих груп для того, щоб привести постанову Кабміну у відповідність з рішенням Конституційного суду. Тиждень тому був остаточно узгоджений проект рішення, який повинен був виноситься (на розгляд в сесійний зал). Його завізували кінопрокатники, дистриб'ютори, депутати - Царьов, Бережна, Колесніченко для того, щоб його проголосували і Кабмін ухвалив остаточне рішення. Але кілька днів тому вкидається абсолютно інше рішення, яке як би задовольняє інтереси наших громадян, а насправді знову були лобійовані інтереси 2 корпорацій, які завезли сюди свої фабрики по дубляжу під виглядом нібито захисту власного виробника захищалися інтереси окремих компаній окремих виробників. Це ні ринкові відносини, а лобістські, цього бути не повинно", - відзначив В.Колесніченко.

Він також повідомив, що на противагу дії 22 ст. закону про Кабмін України В.Семіноженко намагався безпосередньо управляти держкомітетами, що діяли, і створив 2 неефективних держкомітета - комітет з науково-технічної інноваційної політики і комітет з контролю за обігом наркотиків.

За його словами, В.Семіноженко провалив створення Східно-Європейського університету.