ua en ru

В.Семиноженко: Інтернет неможливо розглядати в системі національного законодавства

Управління Інтернетом повинне здійснюватися державою, бізнесом і громадянським суспільством, при цьому всесвітню мережу неможливо розглядати в системі національного законодавства. Таку думка в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" висловив Володимир Семиноженко, глава Державного комітету з питань науки, інновацій і інформатизації.
"Управління Інтернетом - це насамперед організаційне завдання. Хто зараз управляє Інтернетом? Держави, приватні особи, громадські організації? Насправді це управління здійснюється тріадою - державою, бізнесом, громадянським суспільством. У цьому і криється ключ до будь-якої ефективності в країні", - вважає він.
В.Семиноженко вважає, що лише така тріада може розвивати і модернізувати країну. При цьому він впевнений, що Інтернет неможливо розглядати в системі національного законодавства.
"Тому тільки діалоговий простір, партнерство між цими трьома суб'єктами і дає ключі до відповіді, яким чином повинен управлятися Інтернет. У тому числі і в управлінні доменним простором, - зазначив він. - Зрозуміло, що роль держави в управлінні вищою доменною зоною, а також в інших принципових питаннях ніхто не скасовував. Не менш принциповим залишається і таке питання, як управління доменом gov.ua".
В.Семиноженко також вказав, що всі доменні питання зараз є настільки заплутаними, а спроби їх вирішення - настільки непродуктивним, що доцільнішим представляється використання альтернативних шляхів, зокрема реєстрація кирилічного домена, наприклад .УКР.