ua en ru

У S&P попередили про загрозу перегляду рейтингу "Роснефти"

Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's (S&P) вважає досить високою ймовірність перегляду рейтингів російської компанії "Роснефть". Про це заявив директор групи корпоративних рейтингів S&P Олександр Грязнов, передає РБК.

У той же час в агентстві не виключають, що рейтинг ряду російських компаній, включаючи "Норнікель", "Лукойл" і "Фосагро", може залишитися на інвестиційному рівні

"Ми плануємо завершити перегляд до кінця січня", - повідомив директор групи корпоративних рейтингів S&P Олександр Грязнов.

Кілька компаній мають шанси на те, щоб їх рейтинг залишився на щабель вище суверенного. "Поки ми сказали, що це можуть бути "Норнікель" і "Фосагро", - сказав Грязнов. Щодо "Газпрому", "Новатека" і ряду інших компаній такий аналіз проводиться, уточнив він.

Пізніше в інтерв'ю Bloomberg Грязнов уточнив, що S&P також обговорює можливість збереження рейтингів "Лукойлу", а ймовірність зниження рейтингів "Роснефти", навпаки, досить висока.

Зараз довгострокові рейтинги "Роснефти", "Норнікеля" і "Лукойлу" в іноземній і національній валюті BBB - знаходяться на перегляді з можливістю зниження.

Нагадаємо, вчора, 26 січня, міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's знизило рейтинг Росії до "сміттєвого" рівня.

Раніше агентство Moody's знизило рейтинги "Газпрому", "Роснефти" і "Лукойлу".