ua en ru

Інтерпол задовольнив 8 з 22 запитів України на розшук екс-чиновників режиму Януковича, - Ярема

Інтерпол задовольнив 8 з 22 запитів України на розшук екс-чиновників режиму Януковича, - Ярема Джерело фото:twitter.com/joinfo.ua NEWS

Генеральний прокурор України Віталій Ярема заявляє, що Інтерпол оголосив у розшук 8 колишніх українських чиновників. Про це Ярема заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Особистості, які оголошені в міжнародний розшук: Янукович Віктор Федорович, Янукович Олександр Вікторович, Азаров Микола Янович, Курченко Сергій Віталійович, Богатирьова Раїса Василівна, Арбузов Сергій Геннадійович, Ставицький Едуард Анатолійович, Колобов Юрій Володимирович", - заявив генпрокурор.

За його словами, Україна подала документи в Інтерпол щодо 22 чиновників колишньої влади, однак задоволені були не всі з них. Ярема зазначив, що Інтерпол, як правило, не оголошує в міжнародний розшук осіб, які підозрюються у скоєнні низки злочинів, зокрема, військові злочини, політичні, а також пов'язані з релігією.

При цьому Ярема підтвердив, що Генпрокуратура готує пакет документів для екстрадиції колишнього Президента України Віктора Януковича та інших високопосадовців минулої влади. "Зараз готується пакет документів щодо Януковича, Азарова і всієї цієї команди для того, щоб їх екстрадувати", - додав він.

Нагадаємо, 12 січня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму Facebook заявив про те, що Інтерпол оголосив у розшук екс-президента України Віктора Януковича, екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова і ряд інших екс-чиновників.