ua en ru

У Рівненській обл. сьогодні проходять довибори депутатів

У Рівненській обл. сьогодні, 21 квітня 2013 р., проходять довибори чотирьох депутатів обласної ради замість тих, котрі були обрані до Верховної Ради, а також на місце померлого депутата - директора Рівненської АЕС Михайла Колісниченка. Про це повідомляє радіо "Свобода".

О 8:00 відкрилися виборчі дільниці у м. Рівному, Демидівському, Костопільському, Гощанському та Сарненському районах. Станом на 9:00 найбільша явка спостерігалась на дільницях Костопільського району, повідомляє кореспондент радіо "Свободи".

Згідно повідомленні, опозиція домовилась про єдиних кандидатів у кожному з округів. У трьох із них балотуються висуванці "Батьківщини", у Демидівському районі на крісло обласного депутата претендує представник партії "Удар", у Рівному - представник ВО "Свобода".

Партія регіонів висунула кандидатами керівників від освіти та охорони здоров'я, нового директора Рівненської АЕС, а також голову райдержадміністрації та начальника обласного центру зайнятості, які є членами Народної партії (Володимира Литвина).

По кожному з округів балотуються представники комуністів, партії "Собор" та Української народної партії. По два кандидати до обласної ради висунули "Об'єднані ліві та селяни" та Партія зелених України, по одному - "Громадянська позиція" і "Європейська платформа".

На виборах до Верховної Ради України нинішнього скликання Рівненська обл. дала українському парламентові чотирьох опозиціонерів і одного представника Партії регіонів.