ua en ru

У російському Генштабі оголосили про створення Повітряно-космічних сил РФ

У російському Генштабі оголосили про створення Повітряно-космічних сил РФ

У російській армії буде створено новий вид збройних сил. Про це заявив у ході селекторної наради начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов, передає РБК.

За словами Герасимова, вже цього року з'являться Повітряно-космічні сили Росії (ПКС). Вони прийдуть на зміну Військово-повітряним силам (ВПС) РФ.

Герасимов додав, що новий вид військ буде створено шляхом злиття ВПС і військ повітряно-космічної оборони.

Армія продовжить роботу зі створення надійної ешелонованої системи попередження про ракетний напад як у космічному її сегменті, так і з розміщення радіолокаційних станцій, наголосив начальник Генштабу РФ.

Раніше передбачалося, що на створення нового виду збройних сил піде кілька років, а робота буде виконуватися поетапно.

У жовтні 2014 р. міністр оборони Сергій Шойгу заявив про вдосконалення Єдиної космічної системи (ЄКС), яка повинна стати "одним із ключових напрямів розвитку сил і засобів ядерного стримування". За його словами, нова система замінить засоби попередження про ракетний напад, яка була розроблена за радянських часів і дозволяє виявляти пуски різних видів балістичних ракет, у тому числі "старти дослідних зразків з акваторій світового океану і з територій країн, які проводять випробування".

Що стосується пріоритетів Міністерства оборони РФ на цей рік, Герасимов уточнив, що основні зусилля відомства цього року будуть зосереджені на угрупованнях у Криму, Калінінградській області і в Арктиці.

При цьому, за словами начальника Генштабу РФ, військове відомство продовжить серію раптових перевірок військ і сил, їх стану та бойової готовності. "Досвід 2013 і 2014 рр. показав, що це найбільш ефективний захід з контролю за станом військ", - сказав він. "Головним заходом у плані оперативної підготовки Збройних сил РФ є стратегічне командно-штабне навчання "Центр-2015", що проходитиме у вересні у 2015 році", - підсумував Герасимов.

Нагадаємо, в серпні минулого року Росія поставила США два ракетних двигуни РД-180 американської компанії United Launch Alliance (ULA).