ua en ru

У Росії затримали співробітника МВС України за підозрою в спробі викрадення Портнова

Колишній перший заступник глави Адміністрації Президента України Віктора Януковича Андрій Портнов стверджує, що в Москві в квітні 2014 р. поліція затримала співробітника Міністерства внутрішніх справ України, який збирався організувати викрадення Портнова і його вивіз до Києва.

Колишній перший заступник глави Адміністрації Президента України Віктора Януковича Андрій Портнов (на фото) стверджує, що в Москві в квітні 2014 р. поліція затримала співробітника Міністерства внутрішніх справ України, який збирався організувати викрадення Портнова і його вивіз до Києва. Про це Портнов заявив в Москві в ефірі російського телеканалу LifeNews.

"2 квітня 2014 р. в аеропорту "Шереметьєво " під час передачі грошей членам однієї із злочинних угруповань був затриманий офіцер української міліції ГУ МВС України в м. Києві Юрій Спаський 1985 р. н., який передавав кошти, щоб викрасти мене", - заявив Портнов.

Він повідомив, що згідно з матеріалами слідства і свідченнями самого обвинуваченого, офіцер української міліції був посланий одним з українських політиків, але діяв непрофесійно, тому що звернувся до угруповання, що займалася побутовими злочинами.

"У змові з ним був один з українських прикордонників у Сумській області та його дружина... Він був затриманий при другій передачі грошей, коли його вже контролювали російське правоохоронні органи щодо санкцій суду", - повідомив Портнов.

За його словами, угрупування повинна була викрасти його з території Росії для "реалізації вироку так званого революційного суду".

"Мова йшла про те, щоб передати мене і реалізувати вирок революційного трибуналу. У моїй рідній країні є вироки революційних трибуналів - це коли банда з 3-4 чоловік в масках, в касках, обов'язково підтримувані правоохоронною системою України, реалізовують позапроцесуальний способом і здійснюють так зване революційне правосуддя над тими, хто їм здається винним. У той же час в межах інформації, що з'явилася українська влада юридично, крім висловів в мою адресу, не мають до мене жодної юридичної претензії", - заявив Портнов.

Він також повідомив, що не бачився з четвертим Президентом України Віктором Януковичем, який втік у Росію, з лютого 2014 р.

"Ми останній раз бачилися з ним в Харкові (у лютому 2014 р., - ред.) З тих пір я з ним не зустрічався", - повідомив Портнов.

Нагадаємо, 28 лютого 2014 р. Генеральна прокуратура України постановила протягом 10 діб затримати осіб, причетних до масових вбивств активістів у центрі Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 р. Всього розшукувалися 24 чиновника часів президентства Віктора Януковича, серед яких значився і екс-заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов.

Пізніше, 28 травня 2014 р. р. Прокуратура Києва зареєструвала кримінальні провадження проти Портнова за підозрою в незаконному отриманні посади завкафедри.