ua en ru

У Росії стався вибух на НПЗ, 5 осіб загинули, 7 госпіталізовані, доля 3 невідома

У Росії стався вибух на Ачинському нафтопереробному заводі (Красноярський край). Внаслідок події 5 чоловік загинули, 7 госпіталізовані, доля 3 невідома,

У Росії стався вибух на Ачинському нафтопереробному заводі (Красноярський край). Внаслідок події 5 чоловік загинули, 7 госпіталізовані, доля 3 невідома, йдеться в повідомленні Слідчого комітету Російської Федерації.

За попередньою версією слідства, 15 червня 2014 р. в 23:56 на відкритому майданчику території промзони НПЗ ВАТ "Ачинський нафтопереробний завод Східної нафтової компанії", розташованого на відстані 26 км від Ачинська, стався вибух вуглеводневого газу на газофракціонуючій установці з наступним горінням на площі 400 кв. м. В результаті пожежі загинули 5 людей, ще 7 з травмами госпіталізовані в Ачинську ЦРЛ. Доля трьох осіб в даний момент не відома.

За даним фактом слідчими органами Слідчого комітету Російської Федерації по Красноярському краю порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 217.1 КК РФ - порушення вимог безпеки, що призвело з необережності до смерті двох і більше осіб.