ua en ru

У Росії представили емблему ЧС-2018 з футболу

У Росії представили емблему ЧС-2018 з футболу
У Росії в ніч з 28 на 29 була представлена офіційна емблема чемпіонату світу з футболу 2018 року

У Росії в ніч з 28 на 29 була представлена офіційна емблема чемпіонату світу з футболу 2018 року, передає RT.

Вперше емблему продемонстрували російські космонавти з борту МКС на висоті 400 км, потім вона була показана у вигляді світлової проекції на фасаді московського Великого театру.

На представленні емблеми був присутній президент ФІФА Йозеф Блаттер, міністр спорту Росії Віталій Мутко і екс-капітан збірної Італії, чемпіон світу 2006 року Фабіо Каннаваро.

"Презентація цього візуального символу - важлива віха на шляху до чемпіонату світу 2018 року. З великою гордістю ми ділимося ним з усім світом. Емблема поєднує в собі унікальні риси чемпіонату світу ФІФА і Росії як країни-господині. Вона поєднує чари і мрії - точно так само, як і чемпіонат світу з футболу ФІФА для мільйонів уболівальників у 2018 році", - сказав Блаттер.

Дизайн емблеми розробило брендингове агентство з Лісабона (Португалія) BrandiaCentral, яка отримала це право, перемігши в конкурсі серед восьми дизайнерських компаній з Росії і інших країн світу.

Вибір остаточного варіанту офіційної емблеми зробило журі, що складається з десяти відомих представників різного роду діяльності. Крім Віталія Мутко і генсека ФІФА Жерома Вальке, в нього увійшли Ігор Шувалов, Олексій Сорокін, Фабіо Капелло, Ігор Акінфєєв, Олег Добродєєв, Денис Мацуєв, Валерій Гергієв і Чулпан Хаматова.

Презентація офіційного графічного стилю турніру та слогану запланована на першу половину 2015 року. В кінці 2016 року повинні бути представлені офіційний плакат і офіційний талісман чемпіонату.

Нагадаємо, у вересні глава ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що чемпіонат світу 2018 року, незважаючи на протести, пройде в Росії.

У Росії представили емблему ЧС-2018 з футболу