ua en ru

У Росії підтоплення загрожує Хабаровську, Комсомольську-на-Амурі і близько двом десяткам сіл

У Росії через підйом рівня води в р. Амур і інших річках можуть бути підтоплені м. Хабаровськ, Комсомольськ-на-Амурі, Николаевск-на-Амурі, а також майже два десятки сіл і селищ. Про це повідомила прес-служба ГУ МНС Росії по Хабаровському краю.

У Хабаровську в зону підтоплення можуть потрапити житлові будинки, адміністративні будівлі та виробничі цехи в районі ремонтно-експлуатаційної бази флоту, а також ряд вулиць.

У МНС попередили про можливість виникнення пригод, обумовлених порушеннями в роботі об'єктів енергопостачання та умов життєдіяльності населення, утрудненнями в роботі транспорту, в тому числі міжміського транспортного сполучення та транспортного сполучення з віддаленими населеними пунктами.

ГУ МНС Росії по Хабаровському краю надіслало попередження головам муніципальних утворень районів, яким загрожує підтоплення. Їм рекомендовано вжити комплекс превентивних заходів щодо зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій та зменшення їх наслідків.

Проводиться інформування населення.

Нагадаємо, з 9 серпня розпорядженням уряду Хабаровського краю в Хабаровську, Комсомольську-на-Амурі ", а також Амурському, Комсомольському, Нанайском і Хабаровському муніципальних районах введено режим надзвичайної ситуації.