ua en ru

У Росії курс євро піднявся вище 59 руб

У Росії курс євро піднявся вище 59 руб
Курс євро вперше з 17 листопада 2014 року піднявся вище психологічно важливої позначки 59 руб.

Курс євро вперше з 17 листопада 2014 року піднявся вище психологічно важливої позначки 59 руб. На максимумі вартість американської валюти піднялася до 59,2 руб., що на 1,68 руб. вище рівня закриття вчорашніх торгів.

Курс долара сьогодні вперше з 19 листопада піднявся вище 47 руб. і досяг на максимумі позначки 47,3215 руб. - на 1,06 руб. вище рівня закриття попередніх торгів.

"Податковий період в країні поступово підходить до кінця, і найближчим часом вже не буде підтримувати високий попит на російську валюту. При цьому вже на початку грудня учасники можуть знову спробувати зіграти проти рубля на те, що російським компаніям до кінця року необхідно виплатити за зовнішніми боргами понад 30 млрд дол. Тому на короткострокових корекціях пари рубль/долар від російської валюти бажано поступово позбавлятися", - попереджає експерт ФГ БКС Іван Копєйкін.

До 19:00 мск курс долара на Московській біржі становив 47,191 руб./дол., що на 92,8 коп. вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Курс євро до цього моменту становив 59,11 руб./євро - на 1,59 руб. вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Офіційний курс долара за результатами сьогоднішніх ранкових торгів на Московській біржі виріс майже на півтора рубля, курс євро - більш ніж на два. Встановлений ЦБ з 27 листопада 2014 року офіційний курс долара становить 46,4244 руб./дол., офіційний курс євро - 57,9052 руб./євро.

"Очікування завтрашнього засідання ОПЕК відвело ціни на нафту на локальні мінімуми, а інвестори побоюються їх подальшого зниження, якщо рішення про скорочення квот на видобуток не буде прийнято. Ми очікуємо сьогодні інерційного ослаблення російської валюти, тоді як середньострокові перспективи рубля будуть залежати від рішень ОПЕК і динаміки нафтових котирувань", - зазначив заступник начальника аналітичного управління банку "Зеніт" Володимир Євстіфєєв.

У ході сьогоднішніх торгів на біржі ICE Futures ціна бареля нафти марки Brent знижувалася до 77,33 дол., що більш ніж на 1% нижче рівня закриття попередніх торгів.

Нагадаємо, вчора курс євро в Росії підвищився до 58 рублів.