ua en ru

У Ризі кількість загиблих при обваленні даху торгового центру досягло 18 осіб

Кількість загиблих при обваленні даху торгового центру Maxima в Ризі зросла до 18 людей, повідомляють латвійські ЗМІ з посиланням на державну поліцію. Серед загиблих - троє рятувальників, які ліквідували наслідки трагедії.

28 людей доставлені в лікарні, серед них - 8 рятувальників. Як розповіла представник держполіції Сігіта Пилдава у постраждалих різні травми - як дуже важкі, так і легкі.

Скільки людей ще залишаються під завалами, точно не відомо, однак раніше мер Риги Ніл Ушаков повідомив, що там можуть перебувати до 70 осіб.

Багато з тих, хто знаходився у торговому центрі Maxima під час обвалення, виявилися заблокованими в напівзруйнованому будинку. Люди не можуть самостійно вибратися з-під завалів і чекають допомоги. Рятувальні роботи тривають. До операції підключилися військові та кінологи.

Площа обвалення склала близько 500 кв. м. Основний удар припав на овочевий магазин і магазин Drogas. Причина обвалення поки невідома, однак на даху торгового центру, за різними відомостями, велося будівництво дитячого майданчика або зимового саду, що і могло послужити причиною обвалення. Торговий центр Maxima був побудований у 2011 р. компанією Homburg Group і підприємством RE&RE.