ua en ru

У РФ запустили мережу LTE в Москві, Єкатеринбурзі та Сочі

За умовами минулорічного конкурсу Роскомнадзора, де розігрувалися ліцензії на надання послуг у стандарті LTE в смузі частот 791-862 МГц (переможцям також виділили частоти 2,5-2,7 ГГц, а в майбутньому повинні ще в діапазоні 700 МГц) МТС, "Мегафон "," Вимпелком "і" Ростелеком "повинні були почати надавати послуги не пізніше 1 червня цього року. Про це пише "Комерсант-Україна".

"Вимпелком" 27 травня оголосив про запуск LTE в Москві. МТС і "Мегафон" запустили мережі LTE в столиці ще рік тому, але обидві компанії не використовували частотний ресурс, отриманий на конкурсі, тобто це не можна було вважати виконанням ліцензійних умов. У МТС в п'ятницю заявили, що оператор побудував в Москві ще один фрагмент мережі LTE на частотах, отриманих на конкурсі. "Мегафон", за словами прес-секретаря цієї компанії Юлії Дорохіної, 29 травня здав в експлуатацію мережу LTE на власних частотах у Єкатеринбурзі. "Ростелеком" 1 червня запустив мережу в Сочі. У Роскомнадзоре вчора підтвердили: всі переможці виконали умову конкурсу.

Залежно від лота до 1 грудня 2013 р. переможці конкурсу 4G повинні побудувати мережі LTE в п'яти-восьми регіонах. Крім "великої четвірки" дозвіл будувати LTE є у "Скартел" (бренд Yota) і "Основи Телеком". "Скартел" запустив LTE більш ніж 100 містах 29 регіонів (на цих частотах послуги 4G надають Yota і "Мегафон"). "Основа Телеком" поки не запустила комерційних мереж.

Представники МТС, "Мегафона", "Вимпелкому" і "Ростелекома" обіцяють запустити в цьому році мережі LTE в 15, 8, 6 і 8 регіонах відповідно.