ua en ru

У РФ рада директорів ОАК звільнив О.Федорова з посади президента корпорації

Рада директорів Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК) задовольнив заяву Олексія Федорова про звільнення його з посади президента ОАК. Про це повідомив міністр промисловості і торгівлі РФ Віктор Христенко в Москві, передає РБК.

За словами В.Христенко, ще одним рішенням ради директорів стало призначення виконуючим обов'язки президента корпорації віце-президента ОАК Михайло Погосян. Міністр подякував О.Федорова за те, що він керував корпорацією в складний період.

Раніше сьогодні прес-служба ОАК повідомила, що на засіданні ради директорів компанії було розглянуто заяву президента, голови правління ОАК О.Федорова про звільнення його з посади. Віце-прем'єр РФ Сергій Іванов, який є головою ради директорів ОАК, дав доручення членам ради директорів підготувати для внесення в уряд директиву щодо призначення на цю посаду першого віце-президента ОАК, генерального директора ВАТ "Компанія" Сухий " М.Погосян.

Нагадаємо, що питання про зміну керівника ОАК було піднято на засіданні комісії при президентові РФ з модернізації і технологічного розвитку економіки Росії. При цьому не виключалися відставки керівників інших держкомпаній надалі.

Нагадаємо, на цьому засіданні президент РФ Дмитро Медведєв запропонував ввести відповідальність для керівників держкомпаній за незадовільну діяльність з науково-дослідним і дослідно-конструкторських роботах (НДДКР). Д.Медведєв зазначив, що доручення, дані майже рік тому, погано виконані державними компаніями. Він визнав, що на те є й об'єктивні причини, але основна проблема, на думку президента, полягає в тому, що керівництво корпорацій і профільні міністерства досі не сприймають розвиток НДДКР як пріоритетне завдання.

О.Федоров вступив на посаду президента і голови правління ОАК в 2007 р. М.Погосян з 2007 р. поєднує посади першого віце-президента ОАК і генерального директора ВАТ "Компанія" Сухий ", а з 2009 р. став ще й генеральним директором - генеральним конструктором ВАТ "РСК" МіГ ".
У ОАК входять ВАТ "Авіаційна холдингова компанія" Сухий ", ВАТ" Корпорація "Іркут", ВАТ "Туполєв", ЗАТ "Авіастар-СП", ВАТ "Авіаційний комплекс ім.С.В.Ільюшіна", ВАТ "Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство ", ВАТ" Ілюшин Фінанс Ко. ", ВАТ" Казанське авіаційне виробниче об'єднання ім.С.П.Горбунова ", ВАТ" Комсомольське-на-Амурі авіаційне виробниче об'єднання ім.Ю.А.Гагаріна ", ВАТ" Нижегородський авіабудівний завод " Сокіл ", ВАТ" Новосибірське авіаційне виробниче об'єднання ім.В.П.Чкалова ", ВАТ" ОАК - Транспортні літаки ", ВАТ" ОКБ Сухого ", ВАТ" Дослідно-конструкторське бюро ім.А.С.Яковлева ", ВАТ" Російська літакобудівна корпорація "МіГ", ВАТ "Таганрозька авіація", ВАТ "Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс ім.Г.М.Беріева", ВАТ "Фінансова лізингова компанія".