ua en ru

У РФ направлена до суду справа хакера, який вкрав у клієнтів американської корпорації більше 276 млн руб

Перший заступник прокурора Санкт-Петербурга Едуард Артюхов затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно комерційного директора інтернет-магазину ТОВ "Айті-Інформ" Віктора Плещука, обвинуваченого в крадіжці, неправомірний доступ до комп'ютерної інформації та збиранні відомостей, що становлять банківську таємницю (ч. 4 ст.158 Кримінального кодексу РФ, ч.2 ст.272 КК РФ і ч.3 ст.183 КК РФ). Про це повідомили в управлінні взаємодії зі ЗМІ Генпрокуратури РФ, передає РБК.
За даними слідства, в 2008 р. В.Плещук разом зі співучасниками злочину скоїв неправомірний доступ до комп'ютерної мережі однієї з американських корпорацій і скопіював з бази даних відомості про власників платіжних карт клієнтів та їх пін-коди. Потім співучасники В.Плещука виготовили підроблені банківські картки клієнтів зазначеної корпорації, які згодом використали для зняття коштів.
Усього, на думку слідства, було викрадено більше 276 млн руб.
У ході слідства від В.Плещука надійшло клопотання про укладення досудової угоди про співпрацю, яку прокуратура міста задовольнила. У зв'язку з цим кримінальну справу стосовно нього було виділено в окреме провадження.
Кримінальна справа направлена до Калінінський районний суд Санкт-Петербурга для розгляду по суті. Розслідування кримінальної справи відносно співучасників злочину триває.