ua en ru

В результаті землетрусу в США були закриті два аеропорти, а також евакуйовано Капітолій і Пентагон

В результаті сильного землетрусу в США були закриті аеропорти "Ім.Джона Кеннеді" в штаті Нью-Йорк і "Ньюарк" в штаті Нью-Джерсі, а також евакуйовано Капітолій і Пентагон, передає BBC.

Також були евакуйовані меморіали і пам'ятники в музейно-парковій зоні в центрі Вашингтона. На Національному соборі у Вашингтоні, що є однією з найвищих будівель столиці США, зламалися три шпилі на центральній вежі.

Підземні поштовхи крім Нью-Йорка, Філадельфії, Бостона і Клівленда відчувалися в Мартас-Віньярде острові, на південному сході штату Массачусетс, де відпочиває Президент США Барак Обама.

В Нью-Йорку 26-поверховий будинок федерального суду почав розгойдуватися, тому з нього були негайно виведені сотні людей.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 5,9 балів стався на східному узбережжі США за 139 км від столиці країни - міста Вашингтон. Про жертви і руйнування інформація не надходила.

За оцінками Геологічного комітету США, більше 12 млн людей, що живуть поблизу епіцентру землетрусу, відчули підземні поштовхи.