ua en ru

У результаті вибуху поранено глава уряду Лівії, - опозиція

У Тріполі скоєно замах на керівників лівійського уряду. Як повідомляє РБК з посиланням на телеканал Al Jazeera, представники бунтівників в Бенгазі заявили, що їм вдалося поранити главу кабінету міністрів.
За словами представників опозиції, в результаті ракетного обстрілу будівлі, в якій нібито йшло засідання правлячого кабінету, був поранений глава уряду Алі аль Махмуді. Стверджується, що в будівлі у момент замаху також знаходилися глава лівійських спецслужб Абдулла Сенуссі, помічник Каддафі Мансур Дау, а також син полковника Сейф аль Іслам.
Прес-секретар Каддафі Муса Ібрагім спростував інформацію про НП в Тріполі, проте визнав, що в одному з урядових будівель стався вибух. Нібито вибухнув газовий балон.
Нагадаємо, раніше опозиція заявила про взяття в полон генерала Абдул Набі Зайеда, який керував наступом на Місурату в березні. Стверджується, що високопоставлений офіцер урядової армії був поранений, а тому його вдалося схопити. Що стосується ситуації на лівійських фронтах, то заколотникам вдалося просунутися в районі Місурата, де вони за підтримки авіації НАТО намагаються штурмувати містечко Злитен. Лівійські ЗМІ стверджують, що авіаудари при цьому наносяться по житлових будинках.