ua en ru

В результаті вибуху на заводі по збірці планшетів в Китаї загинули дві людини, 16 поранені

У китайському місті Ченду, який знаходиться в провінції Сичуань на південному заході країни 20 травня стався вибух на високотехнологічному підприємстві. Дві людини загинули, 16 отримали поранення, повідомляє РБК з посиланням на Reuters.

Завод, на якому сталася НП належить тайванській компанії Foxconn, на підприємствах якої компанія Apple розміщує великі замовлення. Фабрика в Ченду зокрема спеціалізувалася на виробництві планшетів iPad 2.

Аpple вже оголосила про початок розслідування причин події. "Ми глибоко розчаровані трагедією на заводі Foxconn в Ченду і всім серцем співчуваємо постраждалим і їхнім сім'ям. Ми тісно співпрацюємо з Foxconn для встановлення причини цієї жахливої події", - цитує агентство представника Аpple Стіва Доулінга.

Компанія Foxconn є найбільшим в світі виробником електроніки і співпрацює з лідерами IT-галузі. Зокрема, для Аpple крім планшетів Foxconn виробляє Mac mini, iPod і iPhone, для Sony PlayStation 2 і PlayStation 3, для Microsoft Xbox 360, а також стільникові телефони для Motorola і Nokia.