ua en ru

В результаті вибуху автомобіля в Нігерії загинули 29 людей

В результаті вибуху замінованого автомобіля в Нігерії загинули щонайменше 29 людей.

В результаті вибуху замінованого автомобіля в р. Майдугурі на північному сході Нігерії загинули щонайменше 29 людей, передає російська служба ВВС.

Вибух стався неподалік від місцевого ринку, бомба була закладена в триколісному рикші-таксі. Вибух стався близько 14:30 поблизу жвавого ринку і офісів державного телеканалу.

Люди в паніці намагалися покинути місце події, що спричинило тисняву і кілька дорожньо-транспортних пригод. Представники Збройних сил Нігерії поки не можуть уявити точних даних про втрати серед цивільного населення в результаті події в Майдугурі, проте повідомляється, що підозрюваний в організації цього теракту вже заарештований.

Жодна організація не взяла на себе відповідальність за подію, однак відомо, що в даному регіоні вкрай активна ісламістське угруповання "Боко Харам".

Імовірно, сьогоднішній теракт став відповіддю на проведення президентом Нігерії Гудлаком Джонатаном успішної військової операції проти ісламістських бойовиків, в результаті якої вони були витіснені в сільські регіони.

Нагадаємо, 2 грудня 2013 р., терористи з "Боко Харам" напали на базу військово-повітряних сил Нігерії і військову казарму.