ua en ru

Унаслідок вибуху автомобіля, начиненого вибухівкою, в Афганістані загинуло щонайменше 7 осіб

В афганському м.Кандагар в результаті вибуху автомобіля, начиненого вибухівкою, загинули щонайменше 7 осіб, постраждали ще 19, передає Associated Press з посиланням на представників місцевої влади.

Інцидент стався на парковці біля штабу-квартири правоохоронних органів міста. В результаті дистанційного підриву захованого в автомобілі вибухового пристрою стався потужний вибух, який забрав життя п'яти поліцейських і двох мирних жителів. Повідомляється, що ще жодна терористична організація не взяла на себе відповідальність за теракт.

Нагадаємо, що, згідно зі звітом місії ООН зі сприяння Афганістану (UNAMA), в Афганістані в 2011 р. загинули 3 тис. мирних громадян. Велика частина громадян - 77% - були вбиті афганськими повстанцями, більшість людей загинули при вибухах саморобних вибухових пристроїв (32%).

В Афганістані, відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН, з 2001 р. розміщені військові контингенти Міжнародних сил сприяння безпеці (МССБ). Термін дії мандата спочатку становив рік, але з 2002 р. він регулярно продовжувався на новий період такої ж тривалості (востаннє - в жовтні 2011 р.). Більшу частину особового складу контингенту МССБ складають війська США. Як неодноразово заявляли представники Вашингтона і НАТО, вони повинні покинути країну в 2014 р., передавши армії і поліції Афганістану контроль за сферою безпеки.