ua en ru

У результаті військової операції на південному сході Туреччини ліквідовано 27 курдських бойовиків

У результаті військової операції на південному сході Туреччини ліквідовано 27 бойовиків Курдської робочої партії. У результаті наступу бійцям турецьких військ вдалося також взяти в полон п'ятьох бойовиків. Про це йдеться в заяві губернатора провінції Сірнак, повідомляє Associated Press.

За словами губернатора, ліквідація бойовиків стала підсумком п'ятиденної операції армійських підрозділів спеціального призначення, яку вони проводили за підтримки бойових вертольотів і штурмовиків.

Ця масштабна військова операція проти курдських бойовиків стала другою, яку турецьке командування провело за цей тиждень. Повідомляється, що 21 грудня 2011 р. в передмісті Діярбакір вдалося ліквідувати 21 терориста.

Конфлікт між турецьким керівництвом і сепаратистськими організаціями курдів триває вже більше 25 років. Його причина - в бажанні етнічних курдів створити свою державу шляхом відділення частини турецької території. Зазначимо, що курди ніколи не мали власної держави. Світова спільнота розцінює їх вимоги як безпідставні.