ua en ru

Внаслідок збройних сутичок в столиці Сомалі 14 травня загинули щонайменше 35 людей

В інтенсивних зіткненнях між сомалійськими урядовими військами за підтримки сил Африканського Союзу і бойовиками "Аль-Шабаб", які сталися в ніч з п'ятниці на суботу в столиці Могадішо, загинули щонайменше 35 людей. Про це повідомляє телеканал PressTV.

20 сомалійських солдатів загинули в запеклій перестрілці між бойовиками угрупування "Аль-Шабаб" і урядовими військами в районі Ходан на півдні Могадішо. Перестрілки тривали до ранку.

Крім того, 15 людей були вбиті в результаті обміну мінометним обстрілом. Більше 25 осіб також отримали тілесні ушкодження.

У 1991 р. в Сомалі вибухнула громадянська війна, після чого країна перестала існувати як єдина держава. У різних регіонах влада перейшла до різних угруповань і племінних об'єднаннь. На півночі країни сильного впливу останнім часом набуло екстремістське угрупування "Аль-Шабаб", яке контролює також і частину столиці Могадішо. Перехідний уряд і Президент контролюють частину столиці, причому тільки за допомогою 9 тис. солдатів миротворчого контингенту Африканського союзу.