ua en ru

В результаті суботнього артобстрілу пошкоджені лінії електропередач Авдіївського коксохіму

В результаті суботнього артобстрілу пошкоджені лінії електропередач Авдіївського коксохіму
В результаті масованого артилерійського обстрілу в суботу, 8 листопада, були пошкоджені всі три високовольтних введення, що живлять Авдіївський коксохімічний завод.

В результаті масованого артилерійського обстрілу в суботу, 8 листопада, були пошкоджені всі три високовольтних введення, що живлять Авдіївський коксохімічний завод. Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи "Метінвест".

У повідомленні наголошується, що жертв і постраждалих в результаті обстрілу немає.

"На даний момент фахівці АКХЗ працюють над порятунком основного технологічного обладнання. В холодну погоду без обігріву кладка коксових печей почне руйнуватися в найкоротший час. Коксохіміки в терміновому порядку змогли підвести до батарей природний газ, щоб забезпечити необхідний температурний режим. Газ вже використовували для роботи підприємства. Влітку в результаті пошкоджень ліній електропередач АКХЗ більше місяця залишався без стабільного електропостачання", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні енергетикам ДТЕК вдалося підключити один із трьох пошкоджених вводів, однак цього поки недостатньо для повноцінної роботи заводу.

Територія самого заводу також неодноразово піддавалася обстрілу. В результаті останнього обстрілу є руйнування в залізничному цеху.

Нагадаємо, 22 липня 2014 року, в результаті артилерійського обстрілу були пошкоджені смолоперегінний цех і лінія електропередач 110 кВ у ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод".