ua en ru

На півдні Таїланду прогриміли 12 вибухів, загинули три людини

Серія з 12 вибухів прогриміла сьогодні в провінції Яла на півдні Таїланду. В результаті 3 людини загинули і десятки отримали поранення. Поліція припускає, що одним із загиблих є терорист-смертник, чиє тіло було виявлене біля замінованого мотоцикла, передає Associated Press.
За даними поліції, 12 вибухових пристроїв, що спрацювали, було закладено в школі, декількох магазинах, готелях і інших людних місцях. Крім того, ще три бомби військовим вдалося знешкодити. Крім того, сьогоднішні вибухи викликали значні перебої в електропостачанні.
Теракт збігся з роковинами придушення антиурядових виступів в м. Так-Бай в сусідній провінції Наратхіват. Тоді загинули більше 80 протестувальників.
У південних тайських провінціях - Яла, Паттані і Наратхіват - вже довгий час не припиняються зіткнення: за цей час сепаратистами були убиті близько 4 тис. 800 осіб. Основними жертвами бойовиків стають представники служб безпеки, чиновники і вчителі тайського походження. Проте вони також нападають і на мусульман, що подають підтримку владі.
Сторіччя тому регіон, що нині знаходиться на півдні Таїланду, володів статусом незалежного султанату, проте пізніше був приєднаний до майже повністю буддистського королівства.