ua en ru

В результаті релігійних зіткнень у Нігерії загинули 35 чоловік

У центральній частині Нігерії, м. Джосі, в результаті релігійних зіткнень загинули 35 людей. Конфлікт розгорівся після того, як група молодих мусульман підпалила більярдний стіл в гральному клубі в ході суперечки з його власником - християнином. Інцидент поклав початок масових зіткнень - у місті були спалені кілька десятків будинків і близько п'яти мечетей, повідомляє РБК.
Останні великі міжрелігійні зіткнення, в яких загинули понад 300 осіб, відбулися в Нігерії в березні 2010 р. Заворушення спостерігалися в південних районах Джоса, а також його передмістях. Зіткнення супроводжувалися перестрілками і пожежами. Конфлікт спалахнув в одному з сіл на околиці Джоса. Озброєні ножами пастухи-мусульмани почали нападати на проживаючих там християн, зробивши ряд попереджувальних пострілів в повітря.
Також у січні 2010 р. в Нігерії жертвами подібних зіткнень стали більше 460 чоловік. Кілька сотень людей були змушені покинути свої будинки. Після введення в регіон військ для допомоги місцевої поліції заворушення були придушені.