ua en ru

В результаті спроби захоплення будівлі МВС у Криму є жертви, - спікер Ради Федерації

В результаті спроби захоплення будівлі Міністерства внутрішніх справ у Криму є постраждалі і жертви.

В результаті спроби захоплення будівлі Міністерства внутрішніх справ у Криму є постраждалі і жертви. Про це заявила журналістам Спікер Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко.

"Йдуть погрози. І люди в цій ситуації висловлюють тривогу за своє життя і безпеку свою і своїх сімей. І це понудило звернутися уряд Криму за допомогою до Росії", - сказала вона.
При цьому Матвієнко уточнила, що при заворушеннях в Криму, "є жертви і, в тому числі і серед росіян".

"Є загроза безпеці людей за політичними мотивами, що суперечить всім нормам демократичної держави, з релігійних мотивів, націоналістичні заклики, скасування закону про російську мову і взагалі заборона говорити в Україні російською мовою. Це вся сума факторів", - зазначила Матвієнко.

"Не можна забувати, що згідно з міжнародною угодою між Росією і Україною, там знаходяться наші військові підрозділи в особі Чорноморського флоту. При такому розвитку подій не можна виключати і загрозу нашим військовослужбовцям і морякам, які проживають на території Криму і Севастополя", - резюмувала вона.

Нагадаємо, 1 березня 2014 р. ряд ЗМІ повідомляли про спробу захоплення будівлі МВС Автономної республіки Крим, але МВС України дану інформацію спростували.
У російському зовнішньополітичному відомстві розцінив інцидент як "вероломную провокацію".