ua en ru

У результаті зсуву в Південному Китаї загинули, щонайменше, 14 людей, ще вісім знаходяться під завалами

Обвал, викликаний сильними дощами, накрив каменоломню в Південному Китаї. У результаті події загинули, щонайменше, 14 людей, ще вісім числяться зниклими без вісті. Це підтвердили у вівторок ввечері в оперативному пошуковому штабі, передає "Сіньхуа".

У вівторок пошуково-рятувальна операція проводилася в посиленому режимі, були задіяні 8 великих екскаваторів, залучені спеціально навчені собаки. До 9 години вечора рятувальники виявили в загальній складності тіла 13 загиблих. Днем раніше в лікарню були доставлені двоє постраждалих, врятувати одного з них лікарі не змогли.

Обстеження, проведені рятувальниками на місці зсуву за допомогою пошукового детектора, не виявили наявність ознак життя під завалами. Проте пошуково-рятувальна операція триває повним ходом, керівництво автономного району віддало розпорядження про необхідність продовжити роботу, поки не будуть знайдені всі поховані під зсувом.

З власника каменоломні взято підписку про невиїзд, сформовані робочі групи для вирішення проблем, пов'язаних з трагедією.