ua en ru

В результаті обстрілу пошкоджений газопровід в Щасті, - голова ЛОДА

В результаті обстрілу пошкоджено газопровід в місті Щастя Луганської області.

В результаті обстрілу пошкоджено газопровід в місті Щастя Луганської області. Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації (ЛОДА) Геннадій Москаль, передає його прес-служба.

"У ряді населених пунктів в результаті бойових дій пошкоджені системи життєзабезпечення. Зокрема, в м. Щастя бойовики залпом з "Граду" перебили газопровід, залишивши без газу Щастя і кілька сусідніх сіл, які знаходяться на контрольованій "ЛНР" території. За кілька годин наші ремонтні бригади усунули пошкодження і відновили газопостачання", - заявив Москаль.

За його словами, станом на сьогоднішній ранок повністю без газу і електроенергії в Луганській області залишається Трьохізбенка, без газу - Кряківка, Сокільники і Чорнухине, без електроенергії - Новоолександрівка (Попаснянського району), Калинове-Борщувате, Горськ-Іванівка та частково Станиця Луганська і Пшенична, без центральної води - Кримське, Новотошківка, Нижня і Верхня Вільхівка.

Крім цього, Москаль повідомив, що протягом понеділка бойовики так званої "Луганської народної республіки" 32 рази обстрілювали підконтрольну Україні територію Луганської області. Під обстріл з "Градів", артилерії і мінометів потрапили населені пункти Станиця Луганська, Кримське, Щастя, Трьохізбенка та Троїцьке.

"У Трьохізбенці один з артилерійських снарядів бойовиків вибухнув на приватному подвір'ї і важко поранив 43-річну жінку - їй відірвало ногу. Пораненого госпіталізували", - повідомив голова ЛОДА.

Нагадаємо, бойовики 16 листопада обстріляли н. п. Кримське (Луганська обл.) в момент отримання мешканцями пенсій та гуманітарної допомоги.