ua en ru

В результаті обстрілу бойовиками Луганської ТЕС поранено 3 людини, - ОДА

В результаті обстрілу бойовиками Луганської ТЕС в Щасті 9 жовтня поранення отримали 3 особи.

В результаті обстрілу бойовиками Луганської ТЕС в Щасті 9 жовтня поранення отримали 3 особи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

За словами Москаля, протягом минулої ночі бойовики ЛНР сім разів обстрілювали позиції українських військових і стратегічно важливі об'єкти на контрольованій Україною території в Луганській області.

"Найбільш інтенсивному обстрілу була піддана теплоелектростанція в р. Щастя. З 21.30 до 22.05 бойовики, наблизившись до ТЕС на танках на відстань прямого пострілу з боку с. Весела Гора, обстріляли її прямою наводкою. Поранені начальник зміни ТЕС і двоє військових", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в результаті обстрілу загорівся трансформатор енергоблоку ТЕС, внаслідок чого на території області, в тому числі в Сєвєродонецьку, почалися віялові відключення електроенергії і виникли перешкоди в користуванні мобільним зв'язком.

"Встановлено, що обстріл ТЕС Щастя здійснюють бойовики батальйону "Витязь", який складається з найманців, які пройшли підготовку у військових таборах Ростовської області Російської Федерації", - зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, за даними компанії ДТЕК, в результаті обстрілу Луганської ТЕС за минулу добу були поранені 5 працівників і 1 військовий.