ua en ru

В результаті порушення бойовиками режиму припинення вогню з 20 червня загинуло 18 людей, ще 27 поранені, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що в результаті порушення бойовиками режиму припинення вогню на Донбасі з 20 по 25 червня загинули 18 осіб, ще 25 поранено.

Президент України Петро Порошенко заявив, що в результаті порушення бойовиками режиму припинення вогню на Донбасі з 20 по 25 червня загинули 18 осіб, ще 25 поранено. Про це Порошенко заявив під час чотиристороннього телефонної розмови 25 червня за участю федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, Президента Франції Франсуа Олланда і Президента Росії Володимира Путіна, передає прес-служби Президента України.

"Зокрема, глава держави зазначив, що з 20 червня зафіксовано 52 випадки порушення режиму припинення вогню з боку терористів, в результаті яких загинуло 18 осіб, поранено 27 осіб", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, в ході розмови Меркель запропонувала включити екс-главу Адміністрації екс-Президента України Леоніда Кучми Віктора Медведчука в якості посередника під час мирних переговорів.

Крім того, Меркель запропонувала забезпечити систему моніторингу з елементами контролю (стосується блокпостів і передачу пунктів пропуску на україно-російському кордоні) за участю спостерігачів ОБСЄ, включаючи представників Росії на час припинення вогню

Меркель також заявила про необхідність обміну списками заручників і публічних заяв керівництва РФ щодо звільнення людей до всіх, хто їх утримує.

Порошенко та інші учасники розмови погодилися з пропозицією Меркель.

Сторони домовилися продовжити розмову в даному форматі в четвер 26 червня цього року.