ua en ru

В результаті краху літака місії ООН в Конго загинули щонайменше 10 осіб

В результаті краху літака місії ООН в у аеропорту Демократичної Республіки Конго (ДРК), місті Кіншасі, загинули, щонайменше, 10 осіб. Про це повідомляє РБК з посиланням на Reuters. Травми різного ступеня тяжкості отримали 16 чоловік. Тип повітряного судна поки не повідомляється. На борту літака знаходилися близько 30 чоловік.

За словами очевидців, літак розвалився на дві частини о 13:00 (15:00 за Києвом) при заході на посадку, коли шасі торкнулися злітно-посадкової смуги. Одночасно на борту судна почалося загоряння. За попередніми даними, літак виконував рейс з м. Кінсагані, на північному сході країни.

Офіційний представник ООН підтвердив факт авіакатастрофи в Кіншасі, проте повідомив, що подробиці йому невідомі.

У березні 2011 р. при заході на посадку зазнав аварії вантажний літак Ан-12. Літак впав на житлові квартали міста Пуент-Нуар, розташованого на півдні країни. У результаті інциденту 19 людей загинули. Серед загиблих були троє льотчиків з Росії і один з Казахстану.

У лютому при заході на посадку розбився двомоторний чеський літак, який зачепив вершину пагорба при приземленні.
Одна з найбільших авіакатастроф в Демократичній Республіці Конго сталася в 2007 р., коли пасажирський літак впав на житловий квартал. Літак належав місцевій авіакомпанії Africa 1. На борту знаходилися 17 чоловік. При падінні літак пошкодив не менше чотирьох житлових будинків, усі вони зайнялися.

Місія ООН зі стабілізації обстановки в ДРК діє в республіці з 1999 р., її мандат закінчується в червні ц.р.