ua en ru

В результаті бомбардувань безпілотниками США племінного району на північному заході Пакистану загинули більше 40 людей

В результаті здійсненого 17 березня безпілотними літаками США бомбардування племінного району на північному заході Пакистану загинули більше 40 чоловік. Про це повідомляє "Сіньхуа" з посиланням на пакистанське телебачення.

У повідомленні пакистанського телебачення затверджується, що безпілотні літаки США випустили кілька ракет по пакистанському району Північний Вазірістан, в результаті чого загинули не менше 80 чоловік. Деякі телеканали повідомляють, що загинули понад 40 осіб. Район бомбардування є віддаленим, і в ньому сильна активність бойовиків, тому в даний час неможливо підтвердити конкретне число загиблих.

Спочатку місцеві ЗМІ повідомили, що безпілотні літаки випустили по даному району дві ракети, які потрапили в одну будівлю, в результаті чого загинули 4 людини, багато хто отримав поранення. В той момент в цій будівлі проходив збір бойовиків.

Потім деякі ЗМІ повідомили, що безпілотні літаки завдали удару за місцем зібрання старійшин племен. Один з племінних старійшин розповів ЗМІ за телефоном, що сьогодні опівдні два безпілотні літаки завдали удару чотирма ракетами по селу, що знаходиться приблизно в 25 км від опорного пункту Північного Вазірістану міста Мірамшах. У цей момент старійшини проводили в селі збори. За заявою, понад 40 людей загинули, включаючи 6 старійшин і декількох дітей. Деякі місцеві офіційні особи заявляють, що в результаті удару загинули невинні люди.
Вважається, що Північний Вазірістан є важливим опорним пунктом пакистанських талібів. За останні 2 роки США посилили військові удари по даному району. За неповною статистикою, з початку цього року безпілотні літаки США здійснили у північно-західних районах Пакистану 23 авіаудари, в результаті яких близько 200 чоловік загинули. Американські військові заявляють, що загиблі в основному є бойовиками, але місцеві жителі і офіційні особи заявляють, що гине велика кількість мирних жителів.