ua en ru

Внаслідок авіаударів ВПС Туреччини загинуло близько 100 курдських бойовиків

Турецькі військові стверджують, що внаслідок завданих військово-повітряними силами Туреччини ударів по таборах курдських сепаратистів на півночі Іраку були вбиті близько 100 і поранені щонайменше 80 бойовиків, передає радіо "Свобода".
За шість днів вражені понад 130 цілей, ідеться в повідомленні Генерального штабу турецької армії.
Удари з повітря розпочалися після організованого Курдською робітничою партією нападу на південному сході Туреччини, внаслідок якого загинули дев'ятеро співробітників турецьких сил безпеки.
Конфлікт Курдської робочої партії з турецькою владою загострився з червня 2010 р., коли курди перервали перемир'я, яке раніше самі ж і оголосили. За їх словами це пов'язано з відсутністю ініціатив турецького уряду по забезпеченню прав курдської меншини.
З березня 2010 р. в боях з курдськими бойовиками загинули 100 солдатів турецької армії. Курди діють в основному з території сусіднього Іраку, де вони повністю контролюють один з регіонів країни.
Курдська робоча партія веде боротьбу з урядом Туреччини з 1984 р. Ця організація добивається створення незалежної держави курдів, в яку за задумом її учасників, повинна увійти частина сучасної ТуреччиниБоротьба курдів і турок з 1984 р. забрала життя понад більше 40 тис. людей.