ua en ru

У розвиток нафтохімічного виробництва на чотирьох хімпідприємствах буде інвестовано 2,5-2,7 млрд дол., - Group DF

У розвиток нафтохімічного виробництва на чотирьох хімічних підприємствах - "Рівнеазот", "Стирол", Черкаський та Сєверодонецький "Азот" - буде вкладено 2,5-2,7 млрд дол. Про це напередодні під час відвідання сєверодонецького "Азоту" повідомив голова ради директорів групи компаній Group DF Дмитро Фірташ, передає прес-служба компанії.

"Найближчими чотирма роками у рамках програми розвитку нафтохімії ми повинні вкласти у підприємства 2,5-2,7 млрд дол. Необхідно провести колосальні реконструкції, необхідно закупити сучасне обладнання", - пояснив Дмитро Фірташ. За його словами, тільки на Сєверодонецькому "Азоті" необхідно буде замінити до 80% всього устаткування, яке використовується для виробництва нафтохімічної продукції.

За словами бізнесмена, базовим підприємством для впровадження нафтохімічних технологій є Сєверодонецький "Азот", що має розвинену наукову та виробничу базу. Для створення повного циклу виробництва - від напівфабрикатів до готової продукції - при сєверодонецькому "Азоті" протягом найближчих місяців буде створено спеціалізований науково-дослідний інститут. Його пріоритетними задачами стане розробка перспективних напрямків нафтохімічного виробництва та організація виробництва кінцевих продуктів, проведення маркетингових досліджень.

Планується, що чисельність співробітників НДІ становитиме близько 400 осіб. Зокрема, близько 200 вчених займатимуться науковими розробками, понад 100 інженерів будуть вирішувати питання їх впровадження на виробництві.

"Інститут повинен стати базовим науковим центром з розвитку хімічного та нафтохімічного виробництва підприємств холдингу", - відзначив Дмитро Фірташ.

Для реалізації проектів НДІ зможе залучати чотири сєверодонецьких інститути, які спеціалізуються на розробці хімічних технологій. Також планується налагодити співпрацю НДІ з профільними науковими підрозділами Університету Кембриджа (Великобританія).

Читайте також: Group DF в 2013 р. інвестує в підприємства азотної хімії 1-1,3 млрд грн