ua en ru

В районі Бахмутки Луганської обл. оточені 112 бійців сил АТО, є вбиті і поранені, - ОДА

В районі Бахмутки Луганської обл. в оточення бойовиків потрапили 112 бійців сил антитерористичної операції, є вбиті і поранені.

В районі н.п. Бахмутки Луганської обл. в оточення бойовиків потрапили 112 бійців сил антитерористичної операції, є вбиті і поранені. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

Згідно з повідомленням, позиції сил АТО у Бахмутці 14 жовтня бойовики обстрілювали так званого 32-го окремого козацького округу "Війська донського", які окопалися в лісовому масиві і мають на озброєнні близько 20 танків і два десятка одиниць іншої бронетехніки.

"Після 2-х годин ночі бойовики обстріляли, а потім оточили місцевість поблизу 31 і 32 блокпостів Нацгвардії в районі Бахмутки. Почався бій. На сьогоднішній ранок достовірної інформації про ситуацію в Бахмутці немає. Відомо, що в оточенні опинилося 112 бійців збройних сил і Нацгвардії. Ряд поранених і контужених військових потрапили у полон, в їх числі - один командир батальйону", - заявив Москаль.

За його словами, ситуацію, що склалася там, можна охарактеризувати як критичну.

"Конкретних відомостей про втрати бронетехніки, кількість убитих і поранених немає, оскільки підійти до місця бойового зіткнення неможливо із-за постійних обстрілів з важкої техніки, яка окопалася в лісовому масиві", - додав голова Луганської ОДА.

Також після півночі обстріляли блокпост ВСУ у с. Золоте Попаснянського району, в результаті чого поранення отримав один військовослужбовець.

Москаль також додав, що спроби представників ОБСЄ по телефону домовитися з керівництвом ЛНР про припинення вогню були безрезультатними, оскільки бойовики так званого "Війська донського" не підпорядковуються ЛНР.

Нагадаємо, вчора прес-служба Москаля повідомляла про 1 загиблого і 5 поранених українських військових в результаті боїв у Бахмутці Луганської обл.