ua en ru

У рамках військового співробітництва Південна Корея планує розмістити 130 бойових частин в ОАЕ до кінця 2010 р

Південна Корея планує розмістити близько 130 бойових частин в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) до кінця 2010 р., таким чином посиливши військове співробітництво з цією країною, передає PressTV.


"ОАЕ попросили Південну Корею направити підрозділи спецназу для підвищення якості навчання власних спецвійськ", - учора заявив південнокорейський заступник міністра оборони Чан Хван Ір.

"На відміну від розгортання військ у зоні конфлікту, відправка в ОАЕ спрямована на надання допомоги національним інтересам і вдосконалення зв'язків між країнами", - відзначив Чан Хван.

У минулому році консорціум на чолі з південнокорейськими фірмами виграв контракт на суму близько 20 млрд дол. на будівництво чотирьох ядерних реакторів в ОАЕ до 2020 р.

Південнокорейські війська не будуть нести відповідальність за захист будівельних майданчиків, всупереч тому, що раніше Корея це планувала, сказав заступник міністра оборони Кореї.

Законопроект про відправку військ буде відправлений у південнокорейський парламент наступного тижня для обговорення та затвердження.

У разі його схвалення Національними Зборами, війська перебуватимуть в ОАЕ у військовій частині в східному районі аль-Айн.