ua en ru

В рамках медичної реформи будуть введені "паспорта лікування", - Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що одним з етапів проведення медичної реформи в Україні стане введення "паспортів лікування". Про це він сказав в інтерв'ю українським каналам.

"Будуть введені паспорти лікування, де чітко кожен лікар, відповідно до конкретної хворобою, повинен виписувати не те що йому хочеться, а те, що необхідно для лікування тієї чи іншої хвороби", - сказав Азаров.

За його словами, сьогодні необхідно системне реформування української фармацевтики. Це цілий комплекс заходів, які повинні привести до очищення ринку, від неякісних, а іноді і підроблених медикаментів, крім того, рецепти будуть служити своєрідними фінансовими документами в аптеках: буде виписуватися рецепт для хворого і цей рецепт буде в аптеці фінансовим документом за яким хворий отримає часткову компенсацію від вартості ліків.

Прем'єр також пообіцяв, що більше 1000 машин швидкої допомоги будуть направлені у віддалені сільські населені пункти. Він також сказав, що МОЗ має не допустити закриття жодної медичної амбулаторії, поліклініки чи районної лікарні.