ua en ru

У Раді зареєстровані 10 законопроектів з питань місцевого самоврядування, - Гройсман

У Верховній Раді України зареєстровані 10 законопроектів з різних питань функціонування місцевого самоврядування. Про це голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив під час другого засідання експертної групи з питань законодавчого забезпечення децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, повідомляє прес-служба спікера парламенту.

Як зазначається , під час засідання обговорювалися різні моделі адміністративно-територіального устрою та співпраці між владою й органами місцевого самоврядування. Учасники засідання наголошували, що "розпочата дискусія свідчить про існування різних думок щодо реформи, але це базова реформа, і альтернативи їй немає".

Підбиваючи підсумки обговорення, Гройсман зазначив, що до наступного засідання експертної групи потрібно розробити "проекти двох планів дій".

Перший план, за його словами, - це "пакет" законопроектів щодо внесення змін до Конституції України та законопроекти щодо місцевого самоврядування у розвиток конституційних змін. Другий - стосується переліку законів, які можна прийняти до внесення змін до Конституції і які потрібно ухвалити до завершення нинішньої сесії парламенту.

"Усі законопроекти, які стосуватимуться місцевого самоврядування, будуть виноситися на розгляд експертної групи, і висновок групи надаватиметься депутатам для врахування при голосуванні", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що закон про вибори місцевих органів влади треба ухвалити у травні.