ua en ru

В Раді у лютому буде створена українсько-німецька міжпарламентська група дружби

Протягом лютого поточного року в українському парламенті буде сформована міжпарламентська група дружби між парламентами України і Федеральної Республіки Німеччина. У цьому на сьогоднішній зустрічі завірив надзвичайного і повноважного посла Федеральної Республіки Німеччина в Україні Крістофа Вайля голова даного комітету, народний депутат з фракції Партії регіонів України Віталій Калюжний, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом лютого це питання вирішуватиметься. Зараз депутати активно подають заяви (на членство в даній групі). Як тільки депутати подадуть заяви, ця група збереться, обере керівництво, подасть цю інформацію на засідання комітету, після чого глава комітету затверджує рішення і направляє на підпис відповідне розпорядження главі парламенту", - повідомили РБК-Україна в комітеті, додавши, що чисельність цієї міжпарламентської групи не регламентується.

Крім того, на зустрічі розмова йшла про можливості приєднання України до Митного союзу. "Це вже не перший посол, який це озвучував і говорив, що неможливо бути трішки вагітними, тому що тоді нічого не вийде. В той же час глава комітету сказав, що Україна не заперечує проти цієї думки, але третина української економіки - експорту і імпорту зав'язана на Росії... Ми теж не можемо розірватися. Нас цікавить в цьому плані саме український інтерес - де ми можемо отримувати більше вигоди", - сказали в комітеті.

Також український парламентський комітет у закордонних справах, як і парламент в цілому, має намір надавати допомогу німецьким підприємствам, якщо у них виникають якісь проблеми з веденням діяльності, з інвестиціями та іншим.