ua en ru

У Раді представили всі проекти законів про лікування ув'язнених за кордоном

У Раді представили всі проекти законів про лікування ув'язнених за кордоном, передає кореспондент РБК-України.

Першою проект закону про можливості лікування ув'язнених за межами України представила депутат Верховної Ради Анжеліка Лабунська.

"Всі ми розуміємо, що сьогодні ми розглядаємо проект закону про лікування ув'язнених за кордоном, навіть не для Тимошенко...Від цього залежить подальше майбутнє України, її європейський вибір!", - заявила вона.

Після цього виступив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Це момент істини для президента Віктора Януковича, чи це момент істини,який показує, що всі ці роки були брехнею щодо євроінтеграції України", - заявив він.

Глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк нагадав, що Юлія Тимошенко погодилася на прийняття будь-якого закону щодо лікування заклюенных.

"Президент України повинен дати вказівку своєї фракції... На табло ми побачимо: чи буде президент України підписувати угоду про асоціацію".

Один з авторів проекту закону і депутат Сергій Міщенко погодився з тим, що сьогодні парламент розглядає не просто проекти законів про можливості лікування ув'язнених.

"Це ключ до євроінтеграції України!"

Після цього позафракційний депутат Валентин Купчак представив свій проект закону, зазначивши, що "це універсальний проект закону для єднання парламенту", - виступав він, а депутати опозиції супроводжували це криками: "Тушка!".

Депутат Олег Ляшко, який підготував свій варіант проекту закону, вважає, якщо сьогодні не буде прийнятий закон для направлення лікування Тимошенко, "європейського майбутнього не буде".

"Перестаньте боятися цю витончену жінку, прийміть цей закон!"

Голова профільного комітету Андрій Кожем'якін, звертаючись до Коксу-Кыасневскому, нагадав усю хронологію підготовки проектів законів.

"Ми йдемо на поступки з чинною владою свідомо...Суть нашого проекту закону в тому, що він передбачає не остаточне звільнення ув'язненого, а перерва у відбуванні покарання на час лікування".