ua en ru

У Раді хочуть створити робочу групу з вивчення контрактів на імпорт електроенергії та вугілля з РФ

У Раді хочуть створити робочу групу з вивчення контрактів на імпорт електроенергії та вугілля з РФ Джерело фото:dyvys.in

Комітет Верховної Ради України з протидії та боротьби з корупцією створить робочу групу з вивчення контрактів на імпорт електроенергії та вугілля з Російської Федерації. Про це на засіданні заявив голова цього комітету Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

Соболєв повідомив, що депутати наступного тижня проведуть зустріч c міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиным.

"Ми не раз ставили питання перед міністром палива та енергетики щодо необхідності оприлюднення всіх контрактів на імпорт електроенергії з РФ, закупівлю вугілля. Я особисто говорив з Демчишиным після години запитань до уряду і можу сказати, що у міністра Демчишина є свої пояснення за кожним контрактом. Правда, виникає питання: наскільки це пояснення міністра кваліфіковані. Тому ми повинні залучити експертів в енергетичній сфері, щоб вони вивчили ці контракти, дали свою оцінку", - заявив Соболєв.

Тому він запропонував створити робочу групу з розгляду контрактів на імпорт електроенергії та постачання вугілля з РФ.

"Ми повинні створити робочу групу, щоб вона зайнялася розглядом і вивченням всіх контрактів. Я обіцяю, що на наступне засідання комітету (на наступному пленарному тижні - ред.) ми винесемо це питання на розгляд. А наступного тижня члени комітету з енергетичними фахівцями точно сходять до міністра Демчишину, щоб ще раз поставити йому всі ці питання", - повідомив Соболєв.

Нагадаємо, раніше глава Міненерго України допустив розірвання контракту з РФ на постачання електроенергії.