ua en ru

В.Путін: Ринок створюваного ЄЕП є зіставним з ринком ЄС

Ринок створюваного Єдиного економічного простору (ЄЕП) є зіставним з ринком Європейського Союзу (ЄС). Про це повідомив прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін у прямому ефірі спеціальної програми "Розмова з Володимиром Путіним. Продовження", передає РБК.

"Сьогодні є незалежна Україна, Білорусь, інші колишні республіки Радянського Союзу. У нас є можливість і необхідність в інтересах наших народів йти по шляху економічної інтеграції, що ми зараз і робимо", - сказав В.Путін. За його словами, вже зроблені перші кроки по шляху інтеграції - створення Митного союзу між трьома державами (Росія, Казахстан, Білорусь).

"Наступний крок, до якого ми практично наблизились впритул, - створення Єдиного економічного простору. Це високого ступеня інтеграція у сфері економіки, це дозволить нам використовувати наші конкурентні переваги, це ринок, який можна порівняти з Євросоюзом", - сказав В.Путін.

Крім того, за словами глави уряду, у разі зняття внутрішніх митних бар'єрів розширюються можливості для всіх підприємств, і "на плаву" залишаться ті, хто найбільш конкурентоспроможний ". У кінцевому підсумку це піде на користь і громадянам, які зможуть отримувати якісні послуги та товари за нижчими цінами, і економіці країни, вважає В.Путін.