ua en ru

В.Пшонка запевнив у відсутності політичних мотивів у порушенні кримінальних справ щодо високопосадовців

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що не вбачає політики у порушенні кримінальних справ щодо високопосадовців, і на підтвердження своїх слів нагадав, що низка кримінальних справ, порушених останнім часом, стосується чиновників, які обіймали свої посади в уряді прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Про це він зазначив сьогодні, 12 січня, після колегії прокуратури Закарпатської області, повідомляє прес-служба ГПУ.
"Всі рівні перед законом. По закону будемо підходити до кожного суб'єкта, хто скоїв злочин", - запевнив генпрокурор.

Щодо перспектив боротьби з корупцією в Україні і чи не буде порушення кримінальних справ щодо високопосадовців "неповним кроком" у цій боротьбі, генеральний прокурор України запевнив, що всі, хто порушив законодавство України, будуть нести відповідальність.
"З моїм приходом на посаду генерального прокурора я поставив завдання посилити прокурорський нагляд у боротьбі з корупцією. На півшляху ніхто не буде зупинятися. Тим більше, що таке завдання перед правоохоронними органами поставив Президент України", - наголосив В.Пшонка.
Він також нагадав, що прийняття пакету антикорупційних законів - це також ініціатива Президента України і додав, що ГПУ, в свою чергу, виконає поставлене Президентом завдання щодо боротьби з корупцією.