ua en ru

В.Пшонка провів зустріч з послами США та країн ЄС щодо справи Ю.Тимошенко

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка провів зустріч з послами США та країн Європейського Союзу, передає радіо "Свобода".

Дипломатичні автомобілі з прапорами Великої Британії, Італії, США та інших країн були припарковані біля входу до будівлі Генпрокуратури.

На зустрічі були присутні: посол США - Джон Теффт, Німеччини - Ганс-Юрген Гаймзьот, заступник посла Великобританії Джудіт Маргарет Гардінер, заступник посла Франції Мікаель Ру, посол Італії П'єтро Джованні та його заступник Джузеппе Фіноккьяро, тимчасовий повірений у справах Польщі Яцек Антос, посол Румунії Корнел Іонеску, заступник посла Угорщини Міклош Мороц, заступник посла Швеції Мортен Енберг. На зустрічі був присутній голова представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра та його асистент - Мікаел Лінкбо.

За даними представників прокуратури, серед іншого, на зустрічі з послами йшлося про справу колишнього прем'єра Юлії Тимошенко.
Вчора Ю.Тимошенко зустрілася в Києві з послами країн Європейського Союзу в Україні, представила їм своє бачення ситуації в країні та розповіла про порушені проти неї та інших колишніх членів уряду кримінальні справи. Зустріч відбулася в представництві ЄС в Україні.