ua en ru

У "Протасовому Яру" виявлені порушення правил протипожежної безпеки, - Держтехногенбезпеки

В ході позапланової перевірки гірськолижного спортивного комплексу "Протасів Яр" були виявлені масові порушення, внаслідок чого до адміністративної відповідальності притягнутий головний інженер гірськолижного спортивного комплексу. Про це в ході сьогоднішньої прес-конференції заявив начальник управління техногенної безпеки Держтехногенбезпеки України Олег Огородник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Недоліки, які були виявлені під час перевірки: не проведено навчання керівного складу підприємства на територіальних курсах цивільної оборони, не проведено в установленому порядку обов'язкове страхування цивільної відповідальності, не отриманий дозвіл на експлуатацію об'єктів підвищеної небезпеки, не укладений договір на постійне і обов'язкове обслуговування Державною аварійно-рятівною службою. Не затверджений журнал реєстрації вступного інструктажу з питань техногенної безпеки для працівників, які приймаються на роботу.., не розроблені і не розміщені на видному місці відповідні інструкції, не наданий акт прийому системи автоматичної протипожежної сигналізації, експлуатації за підписами представників органів Державного пожежного нагляду, не виконана обробка дерев'яних конструкцій горища, допускається експлуатація тимчасових ділянок електромереж", - перерахував виявлені порушення Огородник.

Також він повідомив, що крім того стіни там оброблені горючим матеріалом і відсутні покажчики напряму виходу і знаки безпеки, допускається експлуатація горючих матеріалів на відстані менше одного метра від електроустаткування і під електрощитами, електророзетки, перемикачі встановлені на горючій основі. Допускається експлуатація кабелів і проводів з пошкодженнями і захисні особливості ізоляції, що втратили в процесі експлуатації. А розподільні щити в пожежобезпечних зонах встановлені в межах не призначених для цього приміщень.

На підставі позапланової перевірки відповідальна особа за протипожежний стан приміщення - головний інженер комплексу "Протасів Яр" А. Ходюк притягнутий до адміністративної відповідальності по статті 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення.